Pagina's

zondag 28 september 2014

handwerknamiddag en garendief

Bewust van het feit dat dit allicht de allerlaatste zondag van het jaar met zomerse temperaturen zou zijn, besloot ik daar dan ook op en top van te genieten.
Ik zou buiten nog wat handwerkjes afwerken en installeerde me comfortabel

en in goed gezelschap.

Al vlug was er enige belangstelling te bespeuren uit kattenland.  "Dat kennen we", zie ik jullie al denken, maar deze keer waren onze eigen katten iets minder geïnteresseerd.
Een kleine nieuwe aanwinst van de buren 2 huizen verder (Tompoes genaamd) gaf zijn nieuwsgierige ogen de kost en stak letterlijk zijn neus in mijn garendoosje.

Effe een leuk plaatje schieten, dacht ik bij mezelf, maar voor ik het goed en wel besefte was het kleine heerschap er met mijn rode draad vandoor !

Ik rende hem nog achterna, maar het mormel was er met zijn prooi door de haag vandoor !

Zoek hem Panter, haal mijn rode draad terug !

Panter deed haar best - voor even - maar besloot dat het hopeloos was.

Die rode draad had ik net nodig voor mijn projectje van de dag.  Gelukkig was ik al begonnen en had ik er genoeg van afgeknipt.

Intussen stel ik je voor aan dit olijke drietal.

De rechtse kennen jullie al van de vorige post.  Sommigen voorspelden al dat er nog gingen volgen.  
Inderdaad, ik maakte eerst een kleinere versie, maar vond dan de grotere toch iets leuker. De middelste is een ietsiepietsie kleiner dan de oorspronkelijke, maar het staartje is dan weer wat groter.

De kleine ziet er wat verlegen uit.


Hun achterkantjes zijn van fleece.

Naarstig werkte ik nog voort aan lange Zwieber - naar een voorbeeld dat ik eens op Pinterest tegenkwam.  Gelukkig had ik geen rood garen meer nodig.  Onze buurman zag Tompoes nog rennen door de tuin, recht naar zijn eigen stekkie.  Misschien moet ik deze ook maar Tompoes dopen ?

Hij is dol op koekjes
en heeft een groot hart.

Daarom nodigde hij al zijn poezenvriendjes uit.



Maar deze bleef liever hoog en droog.


maandag 22 september 2014

Chillen

De vakantie was gedaan en dus vlogen we weer met veel goesting in het werk.
Eindelijk was ook de zon terug !

En wat betekende dit  ?  Heerlijk fietsen naar en van het werk en nog wat tochtjes tussendoor (waaronder het zalige Zeeland).  De laatste stuiptrekkingen van de zomer opsnuiven en genieten van de buitenlucht.  Effe de naaimachine op ietsje minder actief, het vakantiegevoel nog wat vasthouden en blogland bijna helemaal op 'uit'.
Zoals dit madammeke nog wat in 'chilmodus' en lekker nog even het koppetje leegmaken.


Of toch niet helemaal, want in dat koppeke bruist het weer van de plannen.
En er liggen nog wat onaffe projectjes op voltooiing te wachten …
Oeioei, ik zal weer tijd tekort hebben !


Na de uilenkussentjes, tijd om de poezen nog eens te verwennen !
Panter heeft het zich alweer helemaal toegeëigend.


Wordt vervolgd dus !



zondag 7 september 2014

Uiltje knippen en knappen

Rommelend in allerlei mappen kwam ik mijn uilenpatroontjes nog eens tegen.   Een beetje stofjes-combineren later, zat ik weer aan de naaimachine.  Door nogal wat uithuizigheid en drukke momenten kwam het er de laatste tijd niet zo vaak meer van.  Maar een leuk projectje als dit, doet de zin algauw weer terugkomen, niet  ;-)
Het werden er 3.  Ik herinnerde me dat ik aan de grootste nog iets wou veranderen, maar wist niet meer zo goed wat.  En kijk, nu weet ik het weer !  De volgende keer mag hij wat volumineuzer …



Terwijl we zo goed bezig waren, kwamen er ook nog frutseluiltjes van.  Ik zag er gelijkaardige op pinterest en vond ze ideaal om mijn zalige noppenfleece in te verwerken.  Binnenin stikte ik ritselplastic mee zodat de uiltjes heerlijk knisperen.  Leuk als babycadeautje.



Ne keer draaien …

En wie doet er mee ?

Op haar manier …