Pagina's

zaterdag 21 maart 2015

Flower power krokodil

Deze week verscheen het nieuwe boek van Inge Snuffel en Mamarina : Knutselbos op wereldreis.    Ik had niet gedacht dat ik 'm woensdag al zou aantreffen maar yes, in de tweede boekhandel had ik prijs!  Dat was even boffen !

Het testen was reuzeleuk en op verschillende blogs passeerden al heel wat knuffels de revue.
Gelukkig werd mijn geduld niet langer op de proef gesteld en tussen alle drukte door begon ik met overtekenen en uitknippen van enkele patroontjes.  De eerste is intussen af : het werd de krokodil !


Ik maakte er een flowerpowergirl van met gehaakte bloemetjes en ook haar stekeltjes bovenaan zijn gehaakt.
Dat het maar vlug lente wordt, denkt Flora !


Haha, ze kan ook recht op haar pootjes staan. Ze valt niet om, tenzij ze heel moe is of gedronken heeft.


Wie we daar hebben !  Nog vriendjes uit het knutselbos ! Cool !

Nog meer toffe kroks vind je bij Khadetjes die het patroontje testte.  Let vooral op haar superleuke oogdetails !

En dan nog een uitsmijtertje.  Wellicht zagen jullie ook de eclips vrijdag ?  Zelf was ik jammer genoeg mijn fototoestel vergeten.  Dus speelden we het thuis nog eens na …  Dank je wel Panter !



zondag 15 maart 2015

Blogmeet, blogmaatjes en cadeautjes …

5 blogmadammen ontmoetten elkaar voor het eerst in juli …  Het was zo gezellig dat een tweede bijeenkomst niet lang meer op zich kon laten wachten.
Gisteren was het zover en klonken we in Mechelen op ons tweede afspraakje en op de vriendschap !  Natuurlijk werd er op los gebabbeld en gelachen …  We hadden immers al heel wat voorpret beleefd bij het maken van de cadeautjes en het ontcijferen van onduidelijke foto's, tips en hints over al wat er ons te wachten stond.  Het detectivegehalte van sommigen was daarbij wel erg hoog geweest ;-) !

Daar zijn ze dan, de zelfgemaakte cadeautjes ! Wat een hoop !


Onze gastvrouw zorgde echt wel voor en specialleke !  Carla jong, dat krukje met jouw haakwerk is geweldig.  Ze staan hier allemaal samen. De krukjes zelf werden nog door haar papa gemaakt. Het zijn pareltjes met die gehaakte overtrekjes en versierde pootjes  !

Bovendien kwam het al heel vlug van pas toen ik 40 minuutjes op de trein moest wachten.  Ik genoot van de geamuseerde blikken van sommige voorbijgangers en een vriendelijke man wees me erop dat er in de lokettenzaal wel degelijk banken staan. Maar ik zat gemakkelijk !

Ook Ingrid is een ongelooflijke krak in fijne haakwerkjes. Deze beestjes zijn toch fantastisch.  Mijn 'Mandarienenpoes' met zijn pijpje heeft hier al een heel mooi plaatsje.  Ik vind hem keicool !


Hier stopt het nog niet, joepie, flamingo's ! Wat een leuke broches en op dat hartje kijk ik mijn ogen uit hoe dat gemaakt is !


Alweer een haakkrak, Kriske versierde haar pakjes met een ongelooflijk mooie vlinder.


We kregen deze coole zakjes om milieubewust boodschappen te doen.  Plasticzakjes zijn volledig uit den boze nu en dit tasje vouw je zo op zodat ze prima in je handtas passen !  Handig en tegelijk ontzettend mooi ! Aha, win-win!


Bovenop kregen we nog schattige haasjes!  Ze zijn helemaal de max met hun fluffy pomponnetje !

We pauzeerden even voor een lekkere hap !
Na de heerlijke erwtensoep was het tijd om de quiche aan te snijden !  Onze immer-guitig-lachende Carla hoeft zeker niet bescheiden te zijn : dit was de lekkerste quiche die ik ooit heb gegeten ! En ook haar cake was voortreffelijk !


We konden er weer wat tegen want het was nog niet gedaan met de pakjes !
Brigitte, van het Dachshundhuis is ook al zo'n handwerkwonder.  Zij verraste ons met deze gave hartjes met haak- en borduurwerk !


Maar ze had nog meer in petto : deze ongelooflijke gebreide cottages.  Voor elk een huisje van de 'desperate housewives' uit Wisteria Lane !  Niet te doen, die details, zo mooi !  Ik kan best geloven dat ze hen mist in haar interieur, want ze passen zo mooi samen ! Heel Dachshundie, ze moet echt maar eens een winkeltje openen …


Geen enkele moeite was te veel en geen enkele pose te lastig om de huisjes mooi op de foto te krijgen.

Nog een extraatje beestje van Carla, en we komen tot de constatatie dat we de bremerstadsmuzikanten bij elkaar hebben.


Zelf was ik de afgelopen weken uiteraard ook druk in de weer met de cadeautje voor de dames.
Na het pocheke van vorig jaar maakte ik een vervolgje : een bijhorend toilettasje, een kruising van de toilettas van Eva Maria en de open wide zippered pouch van Noodlehead.

Ik vulde ze met 2 haasjes : zij mogen binnenkort de paaseieren ronddragen. Hier vind je hun patroontje, de oortjes veranderde ik een beetje.
Ze oefenen al eens met bolletjes wol.  Aangezien het nog bitter koud kan zijn 's nachts, breide ik voor elk van hen een sjaaltje, ik wil niet dat ze ziek worden ;-)

Curieuzeneuzemosterdpotten heb ik hier altijd in de buurt.

Pruts mocht helpen met de knopjes aan de sjaaltjes te naaien.

Nog even een vreugdedansje rond de eitjes !

En dan hup in hun zakje, waarin we nog iets verstopten voor de nieuwe ei-genaars. (rara)

Net zoals wij hadden ze het ook heel erg naar hun zin bij Carla ;-) Ze speelden stoelendans.

We bewonderden nog Carla's prachtige quilt-in-wording.  Die wordt subliem met al die ienieministukjes die zo mooi bij elkaar passen !

Nog eens bedankt, Carla voor de warme en hartelijke ontvangst !
We hebben ontzettend genoten van deze gezellige dag ! Dank je wel vriendinnetjes, ik geniet na van het zalig oppeppend dagje !


donderdag 12 maart 2015

Indian summer

Nee hoor, ik vergis me niet van seizoen of lijd niet aan zinsverbijstering.  Het is wel degelijk bijna lente en we peppen ons weer op aan de eerste zalige zonnestralen.
En toch keer ik even terug naar het najaar en hier jihaaa-kreten weerklonken toen ik vernam dat ik patroontester mocht zijn voor het nieuwe boek 'Knutselbos op wereldreis' - de opvolger van het onvolprezen 'Feest in 't Knutselbos' - van Inge Snuffel en Mamarina.

Ik mocht me uitleven met een supertoffe indiaantjespop.   Of twee.  Maar het werden er tenslotte 3, zo leuk was het !!  Uiteraard was alles nog een beetje geheim, maar nu mogen alle registers open en laten we jullie al even watertanden …

Ik moet je niet vertellen hoe ik popelde om eraan te beginnen !
Je vertrekt van een basispop en patroontjes voor jongens- en meisjeskleertjes.
Daarnaast horen er ook attributen bij : schoentjes en haarbandjes met pluimpjes.  Alles wordt heel duidelijk en haarfijn uitgelegd.  Er kan weinig fout gaan.
Neem er wel even je tijd voor en je wordt beloond met een prachtig popje !

Op een prachtige nazomerzondag in november waren mijn 3 pluimenvriendjes klaar voor hun fotoshoot !
 
Zie ze eens genieten, languit in het gras !

Het combineren van de stofjes voor hun kleertjes is al een plezier op zich en je kan je fantasie gerust de vrije loop laten.  Bij het linkse popje verknipte ik een oud daim vestje en stikte bandjes onderaan en op de mouwen.  Met de oude knopen van het vestje en wat pareltjes maakte ik nog wat extra versieringen.  Laat je gaan, is dus het motto !

Ook voor de haarbandjes kan je heel leuk variëren.  Bij het lichtgroene borduurde ik de driehoekjes er in verschillende kleurtjes op.  Maar je kan ze evengoed in vilt uitknippen en erop kleven.

De schoentjes zijn supermakkelijk en snel klaar. En ook met hun kapseltjes kan je heel wat kanten uit.

Ziezo vriendjes, poseer maar even in of voor de tipi !


Ze vonden al vlug hun favoriete speelgoed.

 En wie is er hier zot van de indianenpopjes ???

Vreemd hoe ze er altijd weer bij gaat liggen …

Ongetwijfeld worden jullie ook fan, net als Panter en ik !  Nog eens reuzebedankt, Inge en Marina, dat ik tester mocht zijn. Ik heb er dan ook ontzettend van genoten.
Vanaf 21 maart verschijnt het mega keineige superleuke 'Knutselbos op wereldreis' in de boekhandel.  Ik sta alvast in de rij om nog meer moois uit te proberen …



U toch ook ?



zaterdag 7 maart 2015

Iron cosy en meer leuks

Schoonzusje houdt niet van stof.  Ik ook niet trouwens.
Uiteraard heb ik het hier over de grootste vijand van het huishouden die we tot in den treure te lijf gaan met stofzuiger, stofvod, ragebol, zeemlap, dweil en weet ik veel.
Daarom bergt schoonzusje haar spullen graag zo stofvrij mogelijk op .  En dat is slim want het bespaart een hoop werk en frustratie !
To the point, dan maar : of ik eens een hoes voor haar strijkijzer kon maken ?

Nu heeft zo'n strijkijzer met bak eraan niet de makkelijkste vorm.  Ik probeerde met wat kopspeldjes de vorm zo goed mogelijk in een stuk laken te vouwen en maakte op die manier eerst een proefmodelleke.  Dat bleek tamelijk OK.  Toch sloeg de schrik me een beetje om het hart.  Ik had immers al eens een minder goeie ervaring met een tea cosy die te klein uitviel.

Maar kijk, de 'iron cosy' past perfect.  Ik show hem hier met m'n eigen strijkijzer maar met die van schoonzus zit ie zelfs nog beter.




Verder heb ik nog wel wat 'bezige' of 'lopende' projectjes die echter nog niet toonbaar zijn.
Enerzijds omdat sommigen verhinderen eraan verder te werken door er steeds maar plompweg op te gaan liggen...


Anderzijds omdat anderen ze nu gewoonweg nog niet mogen zien en nog wat geduld moeten uitoefenen. ;-)

't Is dus niet dat ik volledig stilgevallen ben, ook al was het hier heel stilletjes op de blog.
Neenee, ik ben geen stilzitter : ik speel wekelijks pingpong,
ik trek er al eens op uit met de fiets


maak steden als Leuven en Antwerpen onveilig




bak af en toe eens een taart (favoriet is momenteel frambozencake - het recept vind je hier - en zoals je ziet is ze meestal bijna opgepeuzeld vooraleer ik er een foto kan van nemen)


serveer vegetarische maaltijden


verzorg kattenstaarten


lees eindelijk weer eens een boek
ontmoet slaapkoppen overdag


en wakkere burgers 's nachts. (zelf behoor ik wel eens tot die soort)


haal de laatste kerstoverblijfsels weg



en geef Panter haar zin !


Onderweg naar huis zag ik deze 2 nog discussiëren : kent iemand het antwoord ?


Nog een fijn, rustig en hopelijk zonnig weekend !